Azért szólaltassék meg a másik fél is - kéri joggal a kedves olvasó. Ám legyen! :) Nyilvánvaló, hogy nem mehet el szó nélkül az audi a bmw kampányai mellett és ott támadott, ahol az ellenség a legkevésbé várta. A főhadiszálláson. Ráadásul egy új, még keményebb ellenfelet választva a Ferrarival akasztott tengelyt (sic!).

 


Na van ez a BMW Audi csata (lásd korábbi kilövést: admaniac.blog.hu/2009/06/04/a_bmw_mattolta_az_audi_t). Úgy tűnik a BMW nem elégszik meg ennyivel és most már csak a konkurenciát asztatja. Lényegében a torkának ugrik... Vajon ez növelheti az eladásokat vagy csak a BMW tulajdonosok lesznek büszkébbek? Akkor is megéri ha csak a második jön be... (köszi Ákosnak a tippet! klippet)

Jó, tudom... Ez így nem blog, hogy kéthavonta jelentkezem. Nincs kifogás: csak nyafogás.

Viszont most! Az ART DIRECTOROK! Csupa nagybetűvel. Hogy miért? Mert hiába a jó ötlet, ha silány a megvalósítás... és a legszarabb ötletből és helyzetből is ki lehet hozni valamit, ha van megfelelő segítség. Mint itt: adsoftheworld.com/media/print/new_zealand_land_search_rescue_well_get_you_out_2

 

adManiac 2009.08.03. 13:09

Gyorshajtás

A Balatonról jöttem haza a múlt hét végén és nem lassan... Több olyan táblával is találkoztam, mely a gyorshajtás veszélyeire hívja fel a figyelmet, de mindegyiken csak a biztosító tünt fel, vagy a béna rajzos megoldás. Budapesten pár helyen már sebességmerős megoldás is van, de amit itt látunk az az igazi... Itt már több féklámpa villan, az biztos! :)

Vasárnap véget ért a 56. a Cannes Lions Reklámfesztivál. A legtöbbet díjazott kampányok közül nekem a következő megoldás viszi el a pálmát. Két dolog miatt: 1. mert elhiszem, hogy a benne szereplő bank tényleg segíteni akar(t) 2. mert remekül hozza össze az offline és online világot. 

 

Mit tehet az a környezetvédelmi szakember, aki üzleti partnereinek névjegykártyát kíván átnyújtani?! Mégsem adhat papírból készült kártyát, hiszen akkor közvetve ő is hozzájárul a fák kivágásához... Ezt a problámát oldotta meg egy huszárvágással Andrea Romani. Készíttetett egy bélyegzőt és a találkozások során az első kezébe akadó papírhulladékra (kartonpapír, újságfecni, szalvéta, cigisdoboz stb) rányomta névjegyét.

Nincs szebb annál, amikor két konkurens márka úgy igazán egymásnak feszül. Az AUDI és a BMW évek óta egyre jobban elmélyülő harcban csatatérré változtatta a különböző hirdetési felületeket. Most az óriásplakátokra került sor. Az AUDI plakátján az új AUDI4 a következő szöveggel: "Your move, BMW" (szabad fordításban: "Na erre mit lépsz, BMW?" Mire a BMW frappáns válasza egy "Checkmate!" ("Sakk!") feliratú plakát. ÜTŐS! :) u.i.: ja és még a sötét és világos "bábuk" is megvalósulnak...

adManiac 2009.05.26. 22:22

Alkudozás a gyerekkel

Három és fél éves a kisfiam és már most igen erős érdekérvényesítő képességről tesz tanubizonyságot. Sok esetben, ha valamit el szeretnénk érni nála és a logikus érvelés vagy éppen a szigor nem működik, alkudozásba kezdünk. Az esetleges alternatív megoldások pedig jól jönnek akkor, ha valami olyat kíván, amit mi nem szeretnénk. Ezt a játszmát mutatja be a Meki sajtósorozata, melyből most egyet emelnék ki...

adManiac 2009.05.25. 23:23

Szólásszabadság

Pályafutásomat a reklámszakmában kezdtem, 4 évet dolgoztam egy ma is meghatározó reklámügynökségnél. Rengeteg emléket adott ez az időszak - nyilvánvaló, hogy a reklámok szeretete is innen ered. Ebből az időszakból emelném ki most az Independent döbbenetes erejű alkotását (szigorúan hanggal!), mely egy cseppet sem veszített erejéből...

Miből van a mesterséges könnycsepp? Hogyan működik? Milyen varázslat állhat a háttérben? Erről rántja le a leplet a Visine zseniális sajtókampány sorozata, melyből a kedvenc elemem itt:

adManiac 2009.05.21. 17:07

Nagyon penge!

Na akkor végre csapjunk bele a lecsóba és kanyarodjunk vissza a közelmúlt anyagaihoz, melyek színvonalukban és nyilván a rájuk szánt büdzsében össze sem hasonlíthatóak a régmúlt kedves kis próbálkozásaival. Rögtön kezdjük egy wilkinson spottal, mely csekély 4.3 milliós nézettséget ért el eddig a jutyúbon. Nem írom, hogy személyes kedvencem, mert itt az összes ad az lesz...de az biztos, hogy hozza az alapigazságot: ha kisgyerek vagy kiskutya van a reklámban az már fél siker. Bár nem biztos, hogy mindenki ilyen gyerekre gondol elsőként ;)

adManiac 2009.05.20. 11:23

Megjön a kedve!

Akkor folytassuk egy másik klasszikussal. A méltán híres és népszerű Skála Kópéval. Értitek Skála Coop -> Skála Kópé... És akkor az érték: ha valaki talál ennél olcsóbban megvalósított reklámot az ossza meg velem.

Most olvastam a Kreatív Online-on egy jó kezdeményezésről, melynek lényege, hogy egy helyen dijnyertes.hu összegyűjtésre kerül a magyar reklámszakma legzamatosabb termése. A két legkorábbi gyöngyszem 1976-os!!! Lehet nézelődni...

adManiac 2009.05.19. 11:12

A legendás: MÜSZI

Mi mással is lehetne kezdeni, mint a legendás MÜSZI-vel. Ekkor még könnyű volt felkelteni a teljes lakosság figyelmét, hiszen olyan alacsony volt a reklámzaj. Véleményem szerint a mostani 35-45 éves korosztály 90%-a emlékszik e műremekre, bár valószínüleg 1%-uk tudja, hogy miről is szólt.